Nyitva: H-P 9:00-21:00

2060 Bicske, Bagolyvár 8306

Telefon

06 70 978 3618

Email

balazs@polyanki.hu

Image

EGYÉNI MEGOLDÁSOK

Gyászkísérés

A gyászkísérés jellemzően egy olyan segítő kapcsolat, amelyben a gyászkísérő és a gyászoló személy azon dolgoznak, hogy a veszteséghez kapcsolódó érzelmi, gondolati, viselkedéses, társas, biológiai és spirituális területeket közösen felfedezzék, bejárják, olyan erőforrásokat találjanak, amelyek a gyásszal való megküzdés során felhasználhatóak. Mivel mindenki gyásza egyedi, ezért nem tanácsadás vagy konzultáció, hanem ténylegesen kísérés, ahol a gyászoló a maga ritmusában és egyéni módján találhat rá az őt leginkább támogató utakra.

Nem cél a gyászoló felvidítása, "megjavítása" vagy "kezelése". A gyász nem betegség. Egy olyan élethelyzet, amelyben a szeretet, a kötődés, az értékek, az élet értelme és jelentése nagy egzisztenciális kérdések formájában tárul fel előttünk. Veszteségünkkel kapcsolatos fájdalmunk, bánatunk, ambivalens érzelmeink és a korábban kialakított életünk hirtelen elvesztése azonban olyan élménnyel is járhat, amely túl nagy terhet rakhat ránk s ilyenkor jól jön valaki, aki "megtart", meghallgat, aki érvényt és hitelt ad érzéseinknek, aki segít eligazodni a gyász örvényében..

Veszteséggel és gyásszal kapcsolatban legtöbbünk egy szerett személy halálára gondol. Válás, költözés, szakítás, munkanélküliség, egy gyermek elköltözése, meddőség, vetélés, egy szerető elvesztése, megváltozott egészségi állapotunk, egy kis kedvenc elvesztése, egy álom meghiúsulása - és még sok más életesemény - azonban ugyanolyan veszteséget és gyászt jelenthet, amelyekkel meg kell küzdenünk. A gyászkísérés az ilyen élethelyzetekben is nagy segítség lehet egyéneknek, pároknak, családoknak, de munkahelyi közösségeknek is.

Ára: 12500 Ft / 60 perc

Az első találkozó 30 perces és ingyenes.

Jelentkezés: időpontfoglalással itt a honlapon keresztül.

Olyan is van, hogy még nem éltünk át veszteséget, de környezetünkben valaki haldoklik és fel akarunk készülni a veszteségre ("elgyász" vagy "anticipatory grief"). Van, hogy a téma érdekessége miatt, saját halálunkkal kapcsolatban, vagy csak ismereteinket akarjuk bővíteni e téren és szeretnénk jobban eligazodni. Erre a GYÁSZ-LECKÉK, 12 alkalmas online szeminárium lehet megoldás, amelyről a WWW.BLACKRIBBON.HU oldalon található további információ.